Ana Sayfa / Toplum Bilgilendirme / Et ve İnsan Sağlığı

Et ve İnsan Sağlığı

et-ve-insan-sagligiTürkiye’de son günlerde yaşanan et fiyatlarında yükselme, et ithalatı ve hamburger etinde bakteri üremesi gibi sorunlar nedeni ile et ve etle ilgili sorunlar fazlası ile konuşulmaktadır.Elbette et ve etle ilgili sorunlar konuşulması gereken sorunlardır.Eleştirdiğimiz bu zamana kadar bu sorunların çözülmemiş olması ve hala çözme yönünde adımlar atılmamasıdır.

Et insan beslenmesi için çok önemlidir. Bu nedenle mutlaka tüketilmesi gereken bir besindir.Fakat Türkiye’de fiyatı yükselmekte tüketimi gittikçe azalmaktadır.Aynı zamanda et güvenlik önlemlerine dikkat edilmediğinde insan sağlığına çok zarar verebilecek bir gıdadır.Bu nedenle de kontrol edilmesi gereken bir besindir.

Bu nedenlerle bu yazıda; etin sağlık açısından önemi, Türkiye’de ki durum, bunun nedenleri ve alınması gereken önlemler tartışılacaktır.

Prof. Dr. Sefer Aycan

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi

Halk Sağlığı ABD

20 Mart 2011 ANKARA